Wednesday, 23 November 2011

Lagi mukabuku


Mukabuku lah penghubung antara aku dan kamu (?)  [kredit]



1) Percaya atau tidak, hanya kerana sesi 'like' menge'like' di mukabuku, ada yang terburuk sangka, ada yang bermasam muka, bermuram durja, tersilap kata. 

2) Sedar atau tidak, hanya kerana post yang dilontar ke dinding mukabuku, berjuta manusia di luar sana yang dapat 'baca' siapa kita.

3) Perasan atau tidak, hanya kerana wujud manusia yang aktif lagi ligat meng'updet' status berbaur islamik, juga rajin share link-link bermanfaat di mukabuku,  wujud juga lah manusia yang ter'kesan' lalu berusaha mencari Tuhan. Iyalah kan, dakwah ini umpama menembak di padang sasar. Tembak aja merata-rata, takdir Allah taala, akan ada jiwa-jiwa yang terkena peluru sesat tadi (bi iznillah). 
.
.
.

noted : Ada orang pernah beritahu saya, beliau akan mengalami sesak dada, pabila window komputer memaparkan laman mukabuku. (Bahasa mudahnya : Sesak dada bila bukak fesbuk.)

4 comments:

Qautsar said...

kihkih.

kita berhubung di mukabuku ye kak? :D

akak ,afwan jiddan pagi tadi ,post yang akak tegur tu, sy post waktu sebelum subuh, tengah mamai, otak tak berapa fikir dengan betul, grammar pun salah.

endah-peduli , haha. sama rupanya :P

aiseh, malu2.
saya dah padam :D

maaf ye tak dapat nak balas terus kat msg fb,
sbb pagi tu terus pergi usrah, tak laptop biar je terbuka.

:) sayang akak! terima kasih atas teguran! ^_^

nisa90 said...

salam gja..

nice post..
nak share ye..^_^

abu uwais said...

ini sangat benar :)

teratai biru said...

qautsar :

- mukabuku oh mukabuku...hehe, cik qautsar, i sayang u lebey aaarrr... <3


nisa :

- wassalam wbt.. hai cik nisaaa... silakan share. moga bermanfaat. (=


abu uwais :

- tak tumbuh tak melata...^^